Om at bære

A baby is born with a need to be loved
– and never outgrows it. Frank A. Clark

Børn er født til at blive båret og vi er bestemt til at bære dem.
Udover vores biologiske instinkt er der mange andre ting, der gør at det føles godt og naturligt – uanset om barnet bæres i armene eller med et redskab som støtte.

Barnet
Barnet er i stand til at deltage i sin omverden og det føler sig sikkert og betydningsfuldt. Det får lettere aflæst sine signaler og derved opfyldt sine behov. Andre taler mere til børn, der bæres.
At bæres tæt på en voksen har en positiv effekt på reguleringen af temperatur, hjerterytme og hormoner. Børn med kolik eller refluks finder ofte den oprette position lindrende. Barnets coremuskulatur og vestibulærsans (bl.a. balance) stimuleres.
Det forebygger et fladt baghoved og fremmer naturlig søvnrytme.

Den voksne
At bære sit barn mindsker risiko for og sværhedsgraden af fødselsdepression hos både mor og far. Det giver mindeværdige kram og fremmer tilknytning. Det er praktisk og gør hænderne fri til opgaver og til at tage sig af søskende. Det er billigere end en barnevogn/klapvogn og bæreredskaber kan være smukke og personlige.
Mødre oplever at det fremmer mælkeproduktionen og forlænger ammeperioden. Det giver en naturlig styrketræning og muliggør oplevelser, der ellers bliver hindret af fx en barnevogn. Det kan blive en god hobby og fællesskab med andre forældre.

Vil du læse mere, så kan jeg varmt anbefale Dr. Rosie Knowles’ hjemmeside Carrying Matters.

Sikkerhedsprincipperne for at bære kan du se på Bærebarns billede herunder.
Dem gennemgår vi altid sammen, når jeg vejleder i at bære.

29542166_10156334507198169_3468481232982857675_n